RMC-regio UtrechtDe RMC-regio Utrecht is één van de 39 RMC-regio’s in Nederland. Deze RMC-regio bestaat uit 16 gemeenten die zijn onderverdeeld in 4 subregio’s. Er zijn 7 mbo-instellingen en 4 samenwerkingsverbanden die de scholen in het voortgezet onderwijs vertegenwoordigen. De gemeente Utrecht Stad is contactgemeente voor de hele RMC-regio Utrecht en voert de regie over de samenwerking.

Subregio’s

De gemeenten die zijn aangesloten bij de RMC-regio Utrecht zijn onderverdeeld in vier subregio’s. Dit zijn de regio’s Stad Utrecht, Utrecht Noordwest, Utrecht Zuid en Utrecht Zuidoost.

kaartje RMC regio Utrecht_huisstijl

Mbo’s

De volgende MBO-instellingen zijn aangesloten: MBO-Utrecht, Nimeto, ROC-Midden Nederland, Wellantcollege, Grafisch Lyceum, ROC ID College en SVO. De mbo-instellingen in de RMC-regio Utrecht halen een belangrijk deel van hun leerlingen uit de regio, maar ook van buiten de regio Utrecht. Naast de mbo-instellingen met een hoofdvestiging binnen de regio Utrecht is ook het ROC van Amsterdam aangesloten bij het convenant vsv van Utrecht.

Samenwerkingsverbanden Voortgezet Onderwijs

De VO-scholen in de RMC-regio Utrecht zijn allen verbonden aan een samenwerkingsverband (SWV). Er zijn vier samenwerkingsverbanden: SWV Sterk VO (Stad Utrecht), SWV Regio Utrecht West (Woerden, Montfoort, Oudewater, Vinkeveen en Mijdrecht), SWV Zuid Utrecht (Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Vianen en Lopik) en SWV Zuidoost Utrecht (Bunnik, de Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist). De samenwerkingsverbanden voortgezet onderwijs zijn verantwoordelijk voor het vormgeven van passend onderwijs binnen de aangesloten scholen. Daarmee zijn zij een belangrijke gesprekspartner bij de aanpak van voortijdig schoolverlaten. Zij zijn ook vertegenwoordigd in de Kerngroep RMC.

Wie doet wat?

Onder de tab Organisatie regio Utrecht vindt u informatie over de structuur van overleg en besluitvorming binnen de regio.